X
 

 

 


Dacă vrei să ajuţi

comunitatea, alătură-te 

Istoric

2018 - Trecerea de la comert online la intermediere în comerțul online
Firma Grup Expert SRL renunță la activitatea de comerț online, folosind însă experiența îndelungată pentru a trece la o activitate de intermediere/brokeraj în comerțul online. Începe modificarea aplicației web, pentru a corespunde acestui scop. În perioada toamnă 2018 - primăvară 2019, aplicația software este testă pentru intermediere online în domeniul plantelor ornamentale dar și în alte câteva domenii noi.  Firma poate susține acum nenumărați producători mici și mijlocii să devină vizibili internațional, într-un mod simplu și rapid, cu costuri insignifiante. Scopul principal al acestei transformări este susținerea producției sustenabile, în special caracteristică firmelor mici și mijlocii, din România dar și din celelelate țări europene și chiar de mai departe. EutopiaMall nu mai este un simplu magazin online, ci un portal internaţional pentru vânzări online.
Între timp, cei doi băieți au ajuns la maturitate. Alexandru deține acum o diplomă universitară în Drept iar Mihai Cristian mai are de finalizat studiile în Știința Calculatoarelor, începute la Universitatea Politehnică din Timișoara. Cunoștințele dobândite însă în comerțul cu plante, i-au determinat pe cei doi să-și înființeze propriile firme, pentru a continua această activitate. Optima Green Graden SRL, înființată de Mihai-Cristian Buzatu și Intelsior Union SRL, înființată de Alexandru Buzatu, beneficiază, de la început, de întrega logistică necesară. Ambele firme sunt prezente cu oferte în Eutopia.Market.

2012 - Aniversăm 10 ani de comerț online
Contactul cu producători de pe mai multe continenente, ne-a permis să observăm  tipare diverse și să rezolvăm necesități multiple. Timp de 10 ani, aplicaţia software creată de Grup Expert SRL şi utilizată pentru desfăşurarea activităţii sale de comerţ online a fost continuu îmbunătăţită, permiţând acum gestionarea simplă, direct de către producători a unor oferte cu zeci de mii de articole.
Alex și Cristi își desfășoară studiile și, în paralel se implică în activitățile de comerț ale firmei.

2006 - Începe colaborarea cu Fundația Eutopia Gardens
2006 este anul în care suprafața achiziționată pentru construcția parcului a atins 24ha, la au fost adaugate alte 5ha (vis-a-vis, pe aceeași lungime șosea, de 550ml).  Mihaela-Aurora înființează  Fundația Eutopia Gardens, căreia îi pune la dispoziție parcul (zonele finalizate), pentru desfășurarea de activități cultural-educative și de agrement.

2002 - Lansare magazin online și ... consecințe
Apare comerţul online! Mihaela-Aurora înfiinţează www.EutopiaMall.com (ulterior transformat în Eutopia Shop, parte a portalului Eutopia.Market). Pe lângă comercializare, website-ul oferă, încă de la început şi informaţii detaliate cu privire la cultivarea plantelor, baza de date cu plante depăşind  în 2005, 80.000 de articole. Structura complexă, ce impunea legături cu domenii distincte (ex.: amelioratori, localizări geografice, zone climatice), a determinat dezvoltarea unor baze de date secundare, ş.a.m.d.. Pe parcursul dezvoltării aplicaţiei web, s-a conturat  ideea unui portal web complex, un sistem de baze de date de interconectate, care să cuprindă toate domeniile de interes educațional și de utilitate publică. Entuziasmul pentru activități în zona educației este salvator pentru Mihaela-Aurora, care va înființa ulterior o fundație în acest domeniu.

2000 - Investiţii şi dezvoltare
În 2000, având doi băieţi, unul la şcoală, altul de grădiniţă, Mihaela poate folosi momentul pentru dezvoltarea activităţii. Firma achiziţionează 3 ha de teren agricol, cu scopul înfiinţării unei grădini de prezentare, unde vizitatorii să poată admira plantele în diverse stadii de maturitate și totodată pentru a valorifica plantele rămase în stoc la sfărșitul fiecărui sezon de vânzare (primăvara și toamna). S-a început construcţia grădinii pe cele 3 ha, suprafață extinsă pe parcursul următorilor ani la 24 ha, grădina devenind în timp un adevărat parc dendro-floricol, numit azi Parcul Eutopia.

1991 - Înfiinţarea firmei Grup Expert SRL
Firma Grup EXPERT SRL a fost înfiinţată în 1991 de către Mihaela-Aurora BUZATU.
Fiică a profesorilor Elisabeta şi Mihai Mada, din Arad, născută în iunie 1960, Mihaela-Aurora a absolvit Universitatea Politehnică din Timişoara, în 1984. S-a căsătorit în perioada facultăţii cu Constantin Buzatu. A fost angajată, timp de 8 ani, ca analist-programator în cadrul Centrului de Calcul al Intreprinderii de Vagoane din Arad, un loc pe atunci privilegiat, o oază de intelectualitate, unde a descoperit lumea bazelor de date şi şi-a dezvoltat gândirea sistemică. Evenimentele din decembrie 1989 au marcat un punct de răscruce în viaţa sa, ca şi în a celorlalţi români. Pentru a-şi asuma libertatea cu adevărat, Mihaela-Aurora a  decis să înfiinţeze o firmă. Domeniul de activitate: comerţul cu plante ornamentale. Motivaţia: aspectul "cenuşiu" al localităţilor României din acea perioadă şi dificultatea accesului la soiuri valoroase de plante, oferite din abundenţă de pepiniere cu tradiţie din vestul Europei. Dacă în primii ani se comercializează online doar bulbi de flori şi tufe de trandafiri, oferta se extinde rapid şi va cuprinde toate tipurile de plante de grădină.
Perioada de început a fost segmentată de naşterea celor doi copii, Alexandru în 1992 şi Mihai-Cristian în 1998.

 

 

 
 


Mihaela-Aurora Buzatu (2018)


Livrări: CC-trolleys, paleți

Livrări : colete
 
Mihaela-Aurora (2000)


Alexandru și Mihai-Cristian (2000)


 Constantin şi Mihaela-Aurora (1991)